Palatul Parlamentului

Construit cu multe sacrificii si demolari, Palatul Parlamentului troneaza in centrul capitalei si sta drept marturie a unei perioade marcante din istoria Romaniei: era comunismului.

Recordurile inregistrate de aceasta cladire iti ofera cateva motive convingatoare pentru care merita sa o treci in capul listei de obiective turistice Bucuresti:

Este a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, surclasata doar de Pentagon;

Ca volum, este a treia cea mai mare cladire din lume;

Este una dintre cele mai grele cladiri din lume;

Este cea mai scumpa cladire administrativa din lume.

Cateva lucruri mai putin cunoscute despre Palatul Parlamentului:

 Procesul de constructie a implicat 400 de arhitecti, condusi de o singură femeie care avea numai 28 de ani. Numele ei era Anca Petrescu.

 Pentru constructia cladirii, au fost necesare 1.000.000 m³ de marmura, 900.000 m³ de esente de lemn, 3.500 de tone de cristal, iar pentru decorarea interiorului s-au folosit 220.000 m² de covoare si 3.500 m² de piele.

 Ceausescu a vrut să aiba cel mai mare Palat al Parlamentului din lume. Cladirea are 20 de etaje (8 dintre ele sunt subterane), 1100 de camere si o suprafată totala de 330.000 m². A fost clasata de Cartea Recordurilor Guinnes ca fiind a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, după Pentagon.

 La început, cladirea a fost numita „Casa Republicii”, dar numele i-a fost schimbat după Revolutia Romana in „Casa Poporului”. După ce a devenit sediul Senatului si al Camerei Deputatilor, numele i-a fost schimbat la loc in „Palatul Parlamentului”.

Pont: Daca vrei sa ai o priveliste inedita asupra structurii impozante a Palatului Parlamentului, te poti caza la ibis Palatul Parlamentului din Bucuresti. Amplasarea acestui hotel de 3 stele in Bucuresti langa a doua cea mai mare cladire guvernamentala din lume il transforma intr-un punct de plecare ideal pentru a descoperi imprejurimile, dar si principalele obiective turistice din Bucuresti.